חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ב"ל 12633-05-11

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
12633-05-11
8.8.2012
בפני :
יוסף יוספי

- נגד -
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד לימור ליבדרו
:
מיכאלוב אדוארד
עו"ד ברק ארד
החלטה

1.         בפניי בקשה לעיכוב ביצועו של פסק הדין שניתן בתיק זה ביום 3.6.12. המבקש הגיש בקשה, ומנגד הוגשה תגובה.

            לאחר עיון בבקשה ובתגובה, הגעתי לכלל מסקנה לפיה דין הבקשה להדחות, מן הנימוקים  אשר יפורטו להלן.

2.         להלן נפרט את הדין החל בנושא ביצוע, ולאחר מכן ניישמו על נסיבות המקרה דנן.

הדין החל

3.         בית הדין מוסמך לעכב את ביצוע פסק הדין אשר נתן, לבקשת צד המערער  על אותו פסק דין. דא עקא, נקודת המוצא היא, כי הגשת הערעור לא תעכב את ביצוע פסק הדין נשוא הערעור.

4.         הכלל שנתגבש בפסיקה הינו, כי אין בהגשת הערעור כדי לעכב את ביצוע פסק הדין, ועל המבקש לעכב את ביצוע פסק הדין מוטל הנטל לשכנע את בית הדין בדבר נסיבות מיוחדות המצדיקות סטייה מן הכלל.  על אותו מבקש להראות כי סיכוייו לזכות בערעור הינם טובים, ובנוסף לכך עליו להוכיח כי אם יבוצע פסק הדין ייגרם לו נזק, וייקשה עד מאוד להשיב את המצב לקדמותו. היינו; בית הדין ישקול את מאזן הפגיעה והתועלת שיגרמו לכל אחד מהצדדים בעקבות ביצוע פסק הדין או עיכובו.

            באשר לקושי להפרע מן הצד שכנגד באם יצליח המבקש בערעורו; לא די באמירה בעלמא, ויש להניח תשתית עובדתית מספקת.

                        ראה :

                        ע"א 7221/01 י.ג. רובינשטיין יצור וסחר בע"מ נ. שובל (נ.י.ב.) שווק מוצרים   והפצתם, פ"ד נו(4) 871.

רע"א 6480/00 עיריית תל אביב יפו ואח' נ. בצלאל אהובה ואח' (ניתן ביום  19.11.00).               

ע"א 6626/96 איתן חנני נ. פקיד שומה חיפה, פ"ד נ(5) 304.

ע"א 6647/98 מנשה גנן נ. פקיד שומה תל אביב 4, פ"ד נג(1) 781.

5.         מן הכלל אל הפרט

            לאחר עיון בבקשה לעיכוב ביצוע פסק דין ובתגובה לבקשה, הנני קובע כי דין הבקשה להדחות, וזאת מנימוקי התגובה, אותם אני מקבל במלואם. 

            מבלי לגרוע מן האמור לעיל, נוסיף להלן מספר הערות.

6.         באשר לסיכויי הערעור -

יצויין,  כי במסגרת פסק הדין לא התערב בית הדין בקביעות הרפואיות של הוועדה, אלא התייחס להנמקת הוועדה, וכן לפרשנות סעיף הליקוי הרלוונטי ולאופן יישומו.

כמו כן, באשר לנושא הנוירולוגי, לאור פסיקת בג"צ, ובשים לב לתלונותיו של המבוטח, הרי שהוועדה צריכה היתה להתייחס לתחום הנוירולוגי.

7.         ב אשר למאזן הנוחות -

מאחר ועסקינן במבוטח שעניינו מתברר בבתי הדין ובוועדות הרפואיות משנת 2009, ובשים לב כי מדובר בתחום הבטחון הסוציאלי, הרי שמאזן הנוחות נוטה לטובתו של המבוטח. שכן, מן הראוי לאפשר למבוטח כי עניינו יתנהל בהתאם לפסק הדין שניתן לבסוף. וכבר אמרנו, כי נקודת המוצא היא יישומו של פסק הדין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>